Prawa autorskie

sobota, 26 lipca 2014

Fasolka szparagowa po bretońsku


Fasolka szparagowa po bretońsku to pyszna sezonowa potrawa, którą zrobimy w niespełna 30 min.






Składniki:
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 200 g chudej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • ok. 0,5 l wody
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek
  • szczypta cukru


Fasolkę umyć, odciąć końce i w razie potrzeby poprzecinać na mniejsze kawałki. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. W rozgrzanym rondlu podsmażyć kiełbasę. Pod koniec smażenia dodać cebulę i zeszklić. Dodać fasolkę szparagową, całość zalać wodą, zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem, aż fasolka będzie miękka (w razie potrzeby dolać wody). Doprawić solą, pieprzem, odrobin a cukru i majerankiem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. mmmm... zrobiłaś mi smaka na takie rarytasy!
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. obiad w 30 min.? brzmi super!:) jutro wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń