Połączenie niemal idealne ;)
Składniki na ciasto czekoladowe (na ok. 14 szt.):
- 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej
- 1/4 szkl. kakao
- 1/2 szkl. cukru d
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 szkl. oleju rzepakowego
- 1szkl. mleka
- 1 jajko
Składniki na masę serową:
- 250 g twarogu
- 1 żółtko (białko można dodać do ciasta czekoladowego)
- 2 łyżeczki cukru z wanilią
Dodatkowo:
- maliny (mogą być mrożone)
Suche składniki na ciasto czekoladowe wymieszać ze składnikami mokrymi, tylko do połączenia składników.
Twaróg zmiksować z cukrem i żółtkiem na gładką masę.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić każdą z nich ciastem czekoladowym do 1/2 wysokości. Na środek wyłożyć łyżeczkę masy serowej i wcisnąć po 2-3 maliny.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 min. Studzić na kratce.
Smacznego!
Boskie muffiny, tak dawno nie robiłam...
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Dodatki do muffinów trafione w 10! Pycha! :D
OdpowiedzUsuń