Właśnie zdałam sobie sprawę, przy okazji zbliżających się Świąt, że dawno nie robiłam i dawno także nie jadłam faszerowanych jajek. Najwyższy czas to zmienić. Wariacji na ten temat jest mnóstwo i pewnie jeszcze niejedna propozycja ich podania się tu ukaże, a na dobry początek proponuję jajka faszerowane prostą pastą tuńczykową.
Zapraszam :)
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 80 g tuńczyka z puszki (u mnie w sosie własnym)
- 1 łyżka majonezu
- szczypiorek
- przyprawy: sól, pieprz
Jaja obrać i przekroić na pół. Wydrążyć z nich żółtka i dodać do rozdrobnionego tuńczyka, dodać majonez, do smaku posiekany szczypiorek oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Napełnić pastą połówki jajek i posypać szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz