Dziś będzie szybko i bardzo aromatycznie.
Hiszpańska tortilla z chorizo w wersji niezapiekanej, ale z palnika ;)
Składniki:
- 3 ugotowane ziemniaki
- 1/2 papryki czerwonej
- 100 g kiełbasy chorizo
- 1 czerwona cebula
- 3 jajka
- 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego
- przyprawy: sol, pieprz
Ziemniaki i kiełbasę pokroić w talarki, paprykę w kostkę, a
cebulę w piórka. Jajka wymieszać ze śmietaną i lekko doprawić solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni chwilę podsmażyć chorizo, następnie
dodać cebulę i zeszklić. Dodać ziemniaki oraz paprykę i wszystko wymieszać.
Zalać całość masą jajeczną i przykryć pokrywką. Zmniejszyć ogień i smażyć, aż
masa z wierzchu się zetnie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz