Prawa autorskie

środa, 15 października 2014

Hiszpańska tortilla z chorizo


Dziś będzie szybko i bardzo aromatycznie.
Hiszpańska tortilla z chorizo w wersji niezapiekanej, ale z palnika ;)





Składniki:
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 100 g kiełbasy chorizo
  • 1 czerwona cebula
  • 3 jajka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego
  • przyprawy: sol, pieprz


Ziemniaki i kiełbasę pokroić w talarki, paprykę w kostkę, a cebulę w piórka. Jajka wymieszać ze śmietaną i lekko doprawić solą i pieprzem.

Na rozgrzanej patelni chwilę podsmażyć chorizo, następnie dodać cebulę i zeszklić. Dodać ziemniaki oraz paprykę i wszystko wymieszać. Zalać całość masą jajeczną i przykryć pokrywką. Zmniejszyć ogień i smażyć, aż masa z wierzchu się zetnie.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz