Prawa autorskie

poniedziałek, 2 lutego 2015

Naleśniki pomidorowe



Pomidorowe naleśniki - mój eksperyment uważam za udany!



Składniki (na ok. 13 szt.*):

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. przecieru pomidorowego
  • 1 i 3/4 szkl. mleka
  • 2 jajka
  •  przyprawy: sól, papryka ostra



W misce wymieszać jajka, przyprawy, mleko oraz przecier pomidorowy. Dodać mąkę i całość dokładnie mieszać lub zmiksować.  Odstawić na 10-15 min. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju z obu stron.


Smacznego!





*zrobiłam je nieco  grubsze i tak też polecam je smażyć, ponieważ bardzo cienkie pękają przy zwijaniu z farszem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz