Prawa autorskie

poniedziałek, 7 września 2015

Makaron z łososiem, cukinią i mascarpone



Szybki pomysł na smaczny obiad lub kolację.

  
Składniki na sos:
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 mała cebula
  • 1 mała cukinia
  • 4-5 szt. suszonych pomidorów
  • 250 g serka mascarpone
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • przyprawy: sól, pieprz

Dodatkowo:
  • ulubiony makaron


Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku.

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojonego w paski łososia i pomidory, chwilę przesmażyć. Dodać starkowaną cukinię. Dusić, aż sok który puściła cukinia odparuje. Dodać serek mascarpone, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem oraz obsypać koperkiem. Sos połączyć z makaronem.

Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz