Prawa autorskie

czwartek, 24 listopada 2016

Placuszki z twarogiem


Taka uproszczona wersja naleśników z serem. 
Gorąco polecam!



Składniki (na ok. 14szt.):
  • 250 g twarogu
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
  • 2 płaskie łyżki cukru z wanilią
  • szczypta soli

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać do niego mąkę, cukier oraz żółtka, wymieszać. Całość połączyć z ubitą pianą.

Nabierać łyżką ciasto i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Podawać z ulubionym dżemem lub obsypane cukrem pudrem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Świetne placuszki, zjadłabym kilka :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Są idealnie puszyste i delikatne. Kocham takie!
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń