Prawa autorskie

sobota, 7 grudnia 2013

Pasta z makreli, twarogu i śliwek


Jak już wcześniej wspominałam, pasty rybne uwielbiam, więc obok tej wersji nie mogłam przejść obojętnie. Wydawać by się mogło, że połączenie tych smaków nie zagra ze sobą pięknej melodii, a jednak lubię się rozczarować w tak miły sposób. Pasta wpisała się w nasze menu na stałe. Może i w Wasze także?


  
Składniki:
  • 20 dag wędzonej makreli
  • 15 dag twarogu
  • 15 dag suszonych śliwek bez pestek
  • sól, pieprz

Śliwki moczymy w przegotowanej letniej wodzie przez ok. 30 min. Makrelę obieramy z ości. Namoczone śliwki odciskamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki mielimy w maszynce. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!


Źródło:  Biblioteczka Poradnika Domowego. Ryby: szybko i smacznie (wyd. spec. 06/2011)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz