Prawa autorskie

wtorek, 11 marca 2014

Śledzie w sosie musztardowym





Naprawdę nie ma nic prostszego do wykonania i równie smacznego, jak śledzie w sosie musztardowym. 
Wierzcie mi, te kupne mogą się schować!


Składniki:
  • 5 płatów śledziowych solonych
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 mała cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier.

Śledzie opłukać w zimnej wodzie. Jeśli nie chcemy by były mocno słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 2h. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Obie musztardy oraz jogurt wymieszać, dodać cebulę i doprawić odrobinę do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Śledzie pokroić w paseczki o szerokości ok 2 cm pod ukosem. Dodać do sosu i wymieszać. Dobrze schłodzić.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz