Prawa autorskie

niedziela, 26 października 2014

Muffiny czekoladowe z gruszką


Kawałki gruszki zatopione cieście czekoladowym - pycha!


Składniki (na 14 szt.):
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 100 g gorzkiej czekolady

Dodatkowo:
  • 2 gruszki

Składniki suche (oprócz czekolady) wymieszać ze składnikami mokrymi. Czekoladę drobno posiekać. Wmieszać do ciasta. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 3/4 wysokości.

Gruszki obrać, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Na wierzch ciasta powciskać plastry gruszki.

Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 min.

Smacznego!


Przepis bierze udział w akcji:

Wariacje z gruszką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz