Prawa autorskie

czwartek, 13 listopada 2014

Placki dyniowe



Rany jakie one były boooossskie, serio piszę.
Lekko słodkie, ale w dalszym ciągu wytrawne. Mięciutkie, ale z odrobiną chrupiącej marchewki.
Po prostu OBŁĘD!


Składniki (na ok. 25 szt.):

  • 600 g dyni (obranej i wydrążonej)
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 6 czubatych łyżek mąki pszennej
  • przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma


Dynię i marchew starkować na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z mąką i jajkami oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, curry i kurkumą. Masę odstawić na ok. 30 min.

Smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Smacznego!

1 komentarz: