Prawa autorskie

środa, 8 kwietnia 2015

Placki z batatów





Pyszne, lekko słodkawe placki jedzone z dodatkiem mojego ulubionego jogurtu. Nie ukrywam, że miałam przeboje, bo placki przy pierwszej próbie smażenia się rozpadały, ale dodatek niewielkiej ilości sera żółtego załatwił sprawę ;)



Składniki (na ok. 35 szt.):

  • 2 bataty
  • 1 cebula
  • 50 g sera żółtego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka wędzona papryka, curry



Bataty i cebulę obrać. Starkować razem z serem na tarce warzywnej. Dodać jajka, mąkę, zieleninę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 min. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz