Pyszne, lekko słodkawe placki jedzone z dodatkiem mojego
ulubionego jogurtu. Nie ukrywam, że miałam przeboje, bo placki przy pierwszej
próbie smażenia się rozpadały, ale dodatek niewielkiej ilości sera żółtego załatwił
sprawę ;)
Składniki (na ok. 35 szt.):
- 2 bataty
- 1 cebula
- 50 g sera żółtego
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- przyprawy: sól, pieprz, słodka wędzona papryka, curry
Bataty i cebulę obrać. Starkować razem z serem na tarce
warzywnej. Dodać jajka, mąkę, zieleninę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i
odstawić na 10-15 min. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z
ulubionym sosem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz