Kilka prostych składników i mamy pyszny obiad!
Skusicie się?
Składniki:
- 800 g ziemniaków
- 500g kiszonej kapusty
- 1 duża cebula
- 300 g kiełbasy
- przyprawy: sól, pieprz, kminek
Ziemniaki
obrać i podgotować w wodzie na al dente, odcedzić. Kapustę posiekać
drobniej, ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę oraz cebulę drobno
pokroić i podsmażyć na patelni. Dodać do ugotowanej kapusty i doprawić
do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Ziemniaki pokroić w grubsze
plastry.
Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem. Układać naprzemiennie plastry ziemniaków i farsz z kapusty.
Przykryć i zapiekać ok. 25-30 min. w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz