poniedziałek, 7 marca 2016

Zapiekanka niemiecka


Kilka prostych składników i mamy pyszny obiad!
Skusicie się?


Składniki:
  • 800 g ziemniaków
  • 500g kiszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 300 g kiełbasy
  • przyprawy: sól, pieprz, kminek

Ziemniaki obrać i podgotować w wodzie na al dente, odcedzić. Kapustę posiekać drobniej, ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę oraz cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni. Dodać do ugotowanej kapusty i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Ziemniaki pokroić w grubsze plastry.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać naprzemiennie plastry ziemniaków i farsz z kapusty. Przykryć i zapiekać ok. 25-30 min. w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...