Pieczone donaty to moja tegoroczna propozycja na
karnawał. Tak, tak wiem, smażone są zdecydowanie smaczniejsze, ale te na
swój sposób są równie pyszne.
czwartek, 29 stycznia 2015
poniedziałek, 26 stycznia 2015
sobota, 24 stycznia 2015
Krokiety z białą kaszą gryczaną i fetą
Nie lubię kaszy gryczanej. Tak jeszcze do niedawna
mówiłam. I w dalszym ciągu jest w tym sporo prawdy, jeśli mówimy o
gryczanej palonej. Co innego z tą potocznie nazywaną „białą”, czyli
niepaloną. Pierwszy raz jadłam ją w takiej właśnie postaci krokietowej u
moich Rodziców. Zaskoczył mnie jej smak i zapach, który nie był aż tak nachalny, a w połączeniu z serem feta był prawie niewyczuwalny.
poniedziałek, 19 stycznia 2015
piątek, 16 stycznia 2015
Bułki z serkiem wiejskim
Jakiś czas temu piekłam te bułeczki bardzo
często. Nie dość, że są bardzo smaczne to dodatkowo długo zachowują świeżość.
poniedziałek, 12 stycznia 2015
Magdalenki cytrynowe
Po długich
poszukiwaniach w końcu upolowałam w dość atrakcyjnej cenie silikonową formę na
magdalenki. Od razu na pierwszy rzut, wymodziłam cytrynowe ciasteczka. Wyszły
tak dobre, że zrobiłam je ponownie.
piątek, 9 stycznia 2015
Subskrybuj:
Posty (Atom)