Pieczone donaty to moja tegoroczna propozycja na
karnawał. Tak, tak wiem, smażone są zdecydowanie smaczniejsze, ale te na
swój sposób są równie pyszne.
Prawa autorskie
▼
czwartek, 29 stycznia 2015
poniedziałek, 26 stycznia 2015
sobota, 24 stycznia 2015
Krokiety z białą kaszą gryczaną i fetą
Nie lubię kaszy gryczanej. Tak jeszcze do niedawna
mówiłam. I w dalszym ciągu jest w tym sporo prawdy, jeśli mówimy o
gryczanej palonej. Co innego z tą potocznie nazywaną „białą”, czyli
niepaloną. Pierwszy raz jadłam ją w takiej właśnie postaci krokietowej u
moich Rodziców. Zaskoczył mnie jej smak i zapach, który nie był aż tak nachalny, a w połączeniu z serem feta był prawie niewyczuwalny.
poniedziałek, 19 stycznia 2015
piątek, 16 stycznia 2015
Bułki z serkiem wiejskim
Jakiś czas temu piekłam te bułeczki bardzo
często. Nie dość, że są bardzo smaczne to dodatkowo długo zachowują świeżość.
poniedziałek, 12 stycznia 2015
Magdalenki cytrynowe
Po długich
poszukiwaniach w końcu upolowałam w dość atrakcyjnej cenie silikonową formę na
magdalenki. Od razu na pierwszy rzut, wymodziłam cytrynowe ciasteczka. Wyszły
tak dobre, że zrobiłam je ponownie.