Już dawno chciałam je
upiec, a skoro nadarzyła się okazja to czemu, by nie pochrupać upiornych paluchów,
jednocześnie obgryzając im pazury?
piątek, 31 października 2014
czwartek, 30 października 2014
Ryba zapiekana w sosie pomidorowym
Tematyka ryb pozostaje.
Tym razem w prostej i lekkiej formie, bo zapieczona w sosie pomidorowym z dodatkiem papryki.
wtorek, 28 października 2014
Burgery rybne
Skoro były pyszne dyniowe bułki hamburgerowe, więc muszą być burgery.
Tym razem zapraszam na wersję rybną.
niedziela, 26 października 2014
czwartek, 23 października 2014
Dyniowe bułki hamburgerowe
Były już pszenne bułki hamburgerowe, więc tym razem pokombinowałam z dynią i wyszły porządne, puchate buły hamburgerowe.
wtorek, 21 października 2014
Tarta na spodzie jaglanym z kurczakiem i porem
Zdrowsza wersja tarty wytrawnej, bo na spodzie z kaszy jaglanej. Smaki zgrały się idealnie. Na pewno zrobię ją jeszcze nie raz.
Bardzo polecam!
poniedziałek, 20 października 2014
sobota, 18 października 2014
czwartek, 16 października 2014
Brukselka zapiekana w beszamelu
Brukselkę uwielbiam. Nie przeszkadza mi jej goryczkowaty posmak i chyba mogłabym ją jeść w każdej postaci. Dzisiejsza wersja jest najskromniejszą, co może stanowić świetne uzupełnienie obiadowego menu.
środa, 15 października 2014
Hiszpańska tortilla z chorizo
Dziś będzie szybko i bardzo aromatycznie.
Hiszpańska tortilla z chorizo w wersji niezapiekanej, ale z palnika ;)
poniedziałek, 13 października 2014
piątek, 10 października 2014
Tarta ze śliwkami i bezą
Słodkie tarty nie są moim faworytem, ale ta skradła moje
serce. Bardzo dawno nie jadłam tak pysznego wypieku. Przepis zaczerpnęłam od Ivki , zamieniając w przepisie jedynie kakao na cynamon.
Zaczynam zmieniać swoje nastawienie do tych słodkich kruchości.
Zaczynam zmieniać swoje nastawienie do tych słodkich kruchości.
środa, 8 października 2014
Drożdżowy placek cebulowy
Drożdżowy placek nadziany masą cebulowo-jajeczną po brzegi.
Pyszny na ciepło i na zimno, jedzony z dodatkiem ulubionego sosu lub w samotności :)
Polecam!
poniedziałek, 6 października 2014
Paszteciki z czerownej soczewicy
Pyszna i bardzo aromatyczna przekąska. Za sprawą ubitej piany, paszteciki są tak delikatne, że wprost rozpływają się w ustach.
środa, 1 października 2014
Tort z malinami
Dziś będzie tort, ale już w słodkiej wersji, bo z malinami i kremem na bazie serka mascarpone.
Jeśli chodzi o biszkopt, to skorzystałam ze sprawdzonego przeze mnie już wielokrotnie przepisu zamieszczonego na stronie MojeWypieki.
Cała reszta to już moja czysta improwizacja :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)