Prawa autorskie

środa, 20 stycznia 2016

Pstrąg pieczony


Nie macie pomysłu na obiad?
Jest szybko, prosto i mega smacznie!

Składniki:
  • 2 pstrągi
  • 1/2 pęczku posiekanego koperku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 4-5 plasterków cytryny
  • 10 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól i pieprz

Pstrągi umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą z ryb ułożyć na foli aluminiowej i natrzeć solą oraz pieprzem. Do środka włożyć po kawałeczku masła, ząbek czosnku, plasterki cytryny oraz posiekany koperek. Wierzch ryby skropić obficie sokiem z cytryny. Folię zagiąć u góry tworząc zamknięta kieszeń.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 min. W połowie tego czasu można odwinąć folię, aby ryba lekko się zarumieniła.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz