Nie macie pomysłu na obiad?
Składniki:
- 2 pstrągi
- 1/2 pęczku posiekanego koperku
- sok z 1/2 cytryny
- 4-5 plasterków cytryny
- 10 g masła
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól i pieprz
Pstrągi
umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą z
ryb ułożyć na foli aluminiowej i natrzeć solą oraz pieprzem. Do środka
włożyć po kawałeczku masła, ząbek czosnku, plasterki cytryny oraz
posiekany koperek. Wierzch ryby skropić obficie sokiem z cytryny. Folię
zagiąć u góry tworząc zamknięta kieszeń.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 min. W połowie tego czasu można odwinąć folię, aby ryba lekko się zarumieniła.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz