Bułki należą raczej to tych cięższych, ale to za
sprawą mąki pełnoziarnistej, jednak bardzo smaczne zarówno jako baza do
burgerów jak i zwykła buła do wędliny, sera czy dżemu.
Prawa autorskie
▼
poniedziałek, 30 listopada 2015
niedziela, 22 listopada 2015
Piernik staropolski (dojrzewający) - etap I
To już naprawdę ostatni dzwonek na przygotowanie piernika staropolskiego. Ja w tym roku wyrobiłam się z czasem, ale nie wyrobiłam się ze zdjęciami. Swój piernik przygotowałam już tydzień temu, ale zdjęcie zrobiłam dopiero wczoraj (dlatego jest takie nieatrakcyjne).
A jak już to ciasto dojrzeje to będą z niego pierniczki!
sobota, 14 listopada 2015
Ciasto kinder pingui
Ciasto prawie jak tort! Kakaowy biszkopt, przełożony grubą warstwą kremu, przełamanego polewą czekoladową.
Niby nic wyszukanego, a jednak zachwyca!
piątek, 6 listopada 2015
czwartek, 5 listopada 2015
niedziela, 1 listopada 2015
Chleb orkiszowy wieloziarnisty (na zakwasie)
Dziś
będzie chleb! Chleb i to nie byle jaki, a orkiszowy z mnóstwem ziaren w
środku i na wierzchu. Piekłam go już kilkukrotnie i za każdym razem z
podwójnej porcji.