poniedziałek, 27 stycznia 2014

Pączki angielskie z serka homogenizowanego

Świetna alternatywa dla tradycyjnych pączków, które jak wiadomo wymagają trochę więcej pracy. W tej wersji wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki i odczekać, aż olej do smażenia uzyska wymaganą temperaturę. Reszta to już czysta przyjemność :)



Składniki:
  • 300g waniliowego serka homogenizowanego
  • 3 jajka
  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego (16 g)
  • kilka kropel aromatu waniliowego (opcjonalnie)

Dodatkowo:
  • cukier puder do obsypania
  • olej do smażenia

W garnuszku rozgrzać dobrze olej (najlepiej do temperatury 175 stopni). 
W misce wymieszać serek z jajkami, następnie dodać, cukier, aromat oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia. wymieszać do połączenia się składników.
Nabierać ciasto na łyżeczkę i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiano z obu stron. usmażone pączki odkładać na ręcznik papierowy do odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Obsypać cukrem pudrem.
Smacznego!




Źródło: Wypiecz wymaluj

2 komentarze:

  1. mozesz powiedziec skad wziasc serek homogenizowany w Anglii ?? bo skoro paczki angielskie....
    chyba nie z polskiego sklepu hahahaha - nazwa powinna brzmiec paczki polskie hahahaha

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. możesz go w prosty sposób zrobić w domu, wystarczy zmiksować twaróg z kwaśną śmietaną lub jogurtem greckim, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...