czwartek, 23 stycznia 2014

Surówka z kapusty pekińskiej

Zapraszam na szybką i bardzo smaczną surówkę, dla której bazą jest kapusta pekińska. Reszta to już tylko Wasza inwencja twórcza :) U mnie z dodatkiem marchwi, jabłka i czerwonej cebulki.





Składniki:
  •  pół kapusty pekińskiej
  • 1 większa marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula (u mnie czerwona)
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego / śmietany
  • przyprawy: sól, pieprz


Kapustę poszatkować drobno. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchew i jabłko po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wymieszać z jogurtem doprawić do smaku i solą i pieprzem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...