wtorek, 8 października 2013

Pasta z wędzonej makreli



Wersji na pasty z wędzonej makreli jest mnóstwo. Sama przyrządzam ją często i na różne wariacje smakowe, bo ryby po prostu uwielbiam. Dziś przepis na pastę sałatkową z korniszonem. Zdrowa, smaczna i lekko chrupiąca.







Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 korniszony
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki musztardy
  • pieprz, papryka ostra


Makrelę obieramy z ości i skóry. Korniszony, jajka i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z kawałkami makreli, jogurtem i musztardą. Doprawiamy do smaku pieprzem i ostrą papryką.





Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...