Jak już wcześniej wspominałam, pasty rybne uwielbiam, więc
obok tej wersji nie mogłam przejść obojętnie. Wydawać by się mogło, że
połączenie tych smaków nie zagra ze sobą pięknej melodii, a jednak lubię się
rozczarować w tak miły sposób. Pasta wpisała się w nasze menu na stałe. Może i
w Wasze także?
Składniki:
- 20 dag wędzonej makreli
- 15 dag twarogu
- 15 dag suszonych śliwek bez pestek
- sól, pieprz
Śliwki moczymy w przegotowanej letniej wodzie przez ok. 30
min. Makrelę obieramy z ości. Namoczone śliwki odciskamy z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki mielimy w maszynce. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Źródło: Biblioteczka Poradnika Domowego. Ryby: szybko i smacznie (wyd. spec. 06/2011)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz