Naprawdę nie ma nic prostszego do wykonania i równie smacznego, jak śledzie w sosie musztardowym.
Wierzcie mi, te kupne mogą się schować!
Składniki:
- 5 płatów śledziowych solonych
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 mała cebula
- przyprawy: sól, pieprz, cukier.
Śledzie opłukać w zimnej wodzie. Jeśli nie chcemy by były mocno słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 2h. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Obie musztardy oraz jogurt wymieszać, dodać cebulę i doprawić odrobinę do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Śledzie pokroić w paseczki o szerokości ok 2 cm pod ukosem. Dodać do sosu i wymieszać. Dobrze schłodzić.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz