sobota, 12 kwietnia 2014

Jajka faszerowane pastą tuńczykową


Właśnie zdałam sobie sprawę, przy okazji zbliżających się Świąt, że dawno nie robiłam i dawno także nie jadłam faszerowanych jajek. Najwyższy czas to zmienić. Wariacji na ten temat jest mnóstwo i pewnie jeszcze niejedna propozycja ich podania się tu ukaże, a na dobry początek proponuję jajka faszerowane prostą pastą tuńczykową.
Zapraszam :)


Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 80 g tuńczyka z puszki (u mnie w sosie własnym)
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • przyprawy: sól, pieprz

Jaja obrać i przekroić na pół. Wydrążyć z nich żółtka i dodać do rozdrobnionego tuńczyka, dodać majonez, do smaku posiekany szczypiorek oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Napełnić pastą połówki jajek i posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...