Właśnie zdałam sobie sprawę, przy okazji zbliżających się Świąt, że dawno nie robiłam i dawno także nie jadłam faszerowanych jajek. Najwyższy czas to zmienić. Wariacji na ten temat jest mnóstwo i pewnie jeszcze niejedna propozycja ich podania się tu ukaże, a na dobry początek proponuję jajka faszerowane prostą pastą tuńczykową. 
Zapraszam :)
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
 - 80 g tuńczyka z puszki (u mnie w sosie własnym)
 - 1 łyżka majonezu
 - szczypiorek
 - przyprawy: sól, pieprz
 
Jaja obrać i przekroić na pół. Wydrążyć z nich żółtka i dodać do rozdrobnionego tuńczyka, dodać majonez, do smaku posiekany szczypiorek oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Napełnić pastą połówki jajek i posypać szczypiorkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz