czwartek, 24 lipca 2014

Paprykarz z kaszą jaglaną


Ostatnio miałam okazję posmakować ponownie sklepowego paprykarzu. Za cholerę nie przypominał mi tego z czasów dzieciństwa. Tłusty, bez smaku i z rozgotowanym ryżem, z rybą także nie poszaleli.
Skoro nie od dziś wiadomo, że domowe nie ma sobie równych, więc zapraszam na  paprykarz w wersji odmienionej, bo z dodatkiem kaszy jaglanej.





Składniki:
  • 1 duża wędzona makrela
  • 1 marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 2/3  szkl. passaty pomidorowej
  • 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • przyprawy: sól, pieprz


Cebulę drobno posiekać. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę zrumienić na łyżce oleju, a następnie dodać marchew, chwilę smażyć. Dodać passatę pomidorową. Całość poddusić na małym ogniu, do odparowania nadmiaru płynu. Przestudzić. Makrelę oczyścić z ości.  Dodać do przestudzonej pasty pomidorowej wraz z kaszą jaglaną. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...