środa, 23 lipca 2014

Roladki drobiowe nadziane fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

 
Sezon na moją ukochaną fasolkę szparagową rozkręcił się na dobre.
Zrolowałam je w filecie drobionym z dodatkiem suszonych pomidorów.




Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • 5-6  suszonych pomidorów pokrojonych w słupki
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawy: sól pieprz, curry, słodka i ostra papryka


Dodatkowo:
  • bułka tarta
  • 1-2 łyżki podprażonego sezam
  • 1 jajko


Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki (najlepiej w grubsze paski) i delikatnie rozbić. Każdy z kawałków skropić sokiem z cytryny oraz natrzeć według uznania solą, pieprzem, curry oraz słodką i ostrą papryką. Odstawić do lodówki na ok. 30 min.

Na każdym z kawałków kurczaka położyć kilka słupków pomidorów oraz ugotowanych fasolek szparagowych i zwinąć. W razie potrzeby spiąć wykałaczką. Każdą z roladek zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w wymieszanej bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...