Rany jakie one były boooossskie, serio piszę.
Lekko słodkie, ale w dalszym ciągu wytrawne. Mięciutkie, ale
z odrobiną chrupiącej marchewki.
Po prostu OBŁĘD!
Po prostu OBŁĘD!
Składniki (na ok. 25 szt.):
- 600 g dyni (obranej i wydrążonej)
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 jajka
- 6 czubatych łyżek mąki pszennej
- przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma
Dynię i marchew starkować na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić
w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z mąką i jajkami oraz doprawić do smaku
solą, pieprzem, curry i kurkumą. Masę odstawić na ok. 30 min.
Smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia. Odsączyć na
ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!
Pyszne ....
OdpowiedzUsuń