Dziś trochę wiosny na talerzu. Dobra dawka witamin dla organizmu zawsze się przyda, nawet w taki słoneczny i ciepły jesienny dzień jak dziś.
Składniki:
- 1 brokuł
- 2 jajka
- 2 pomidory
- 1 awokado
- pół puszki kukurydzy
- garść pestek słonecznika
- sól, pieprz
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
Brokuła podzielić na różyczki, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w plasterki. Pomidory i ugotowane jajka pokroić w ćwiartki. Ułożyć wszystkie składniki na talerzu obsypać kukurydzą.
Wymieszać jogurt z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Można do sosu dodać koperek. Doprawić solą i pieprzem. Polać sosem sałatkę i obsypać podprażonymi ziarnami słonecznika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz