poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Arbuzada - lemoniada arbuzowa


Na upały najlepsza!
Świetnie chłodzi, orzeźwia, a przy tym jest pyszna!





Składniki:
  • 1,5 kg arbuza (waga przed obraniem)
  • 2 łyżki cukru / miodu
  • sok z 1 cytryny
  • 1 l wody mineralnej (u mnie lekko gazowana)

Dodatkowo:
  • 1 cytryna
  • kostki lodu

Arbuza obrać, usunąć pestki, pokroić w mniejsze kawałki i zmiksować. Odcisnąć sok z miąższu. Do soku dodać cukier, sok z cytryny i wlać wodę. Dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Przed podaniem wkroić plastry cytryny i dodać kostki lodu. Można również dodać listki świeżej mięty.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...