Kawałki gruszki zatopione cieście czekoladowym - pycha!
Składniki (na 14 szt.):
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1/2 szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. oleju
- 1 szkl. mleka
- 1 jajko
- 100 g gorzkiej czekolady
Dodatkowo:
- 2 gruszki
Składniki suche (oprócz czekolady) wymieszać ze składnikami mokrymi. Czekoladę drobno posiekać. Wmieszać do ciasta. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Gruszki obrać, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Na wierzch ciasta powciskać plastry gruszki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 min.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz