Taka uproszczona wersja naleśników z serem.
Gorąco polecam!
Składniki (na ok. 14szt.):
- 250 g twarogu
- 3/4 szkl. mąki pszennej
- 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
- 2 płaskie łyżki cukru z wanilią
- szczypta soli
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać do niego mąkę, cukier oraz żółtka, wymieszać. Całość połączyć z ubitą pianą.
Nabierać łyżką ciasto i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Podawać z ulubionym dżemem lub obsypane cukrem pudrem.
Smacznego!
Świetne placuszki, zjadłabym kilka :D
OdpowiedzUsuńSą idealnie puszyste i delikatne. Kocham takie!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/