piątek, 18 października 2013

Pasta z twarożkiem, pieczoną papryką i szprotkami

Co dziś do chleba? Pasta! I to wcale nie byle jaka!  Sami sprawdźcie :)




Składniki:
  • 200g twarożku naturalnego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka szprotek w sosie pomidorowym
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra

Paprykę umyć osuszyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i błonek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. 30-35 min, aż zmięknie. Po tym czasie paprykę wyjąć, przełożyć do naczynia i szczelnie przykryć. Pozostawić do przestygnięcia. Po tym czasie z papryki bardzo łatwo odejdzie skórka. Obraną paprykę zmiksować. Szprotki rozdrobnić widelcem. Paprykę i szprotki wraz z sosem pomidorowym wymieszać z twarożkiem. Doprawić do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...