Co dziś do chleba? Pasta! I to wcale nie byle jaka! Sami sprawdźcie :)
Składniki:
- 200g twarożku naturalnego
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka szprotek w sosie pomidorowym
- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
Paprykę
umyć osuszyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i błonek. Wstawić do
piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. 30-35 min, aż
zmięknie. Po tym czasie paprykę wyjąć, przełożyć do naczynia i szczelnie
przykryć. Pozostawić do przestygnięcia. Po tym czasie z papryki bardzo
łatwo odejdzie skórka. Obraną paprykę zmiksować. Szprotki rozdrobnić
widelcem. Paprykę i szprotki wraz z sosem pomidorowym wymieszać z
twarożkiem. Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz