Bardzo aromatyczny słodko-pikantny kurczak z nutą orzechową.
Zdecydowanie dla miłośników miodu i czosnku, ale wyczuwalny jest tu niemal każdy
składnik tej potrawy. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam:)
Składniki:
- 1 podwójny filet z piersi kurczaka
- 1 szkl. ryżu
- 0,5 puszki kukurydzy
- 150 g orzechów nerkowca
- 3 łyżki miodu
- 3 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, curry, 0,5 łyżeczki ostrej papryki
Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu. Filet pokroić w
kostkę oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać
przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, miód i orzechy. Chwilę poddusić. Dodać
kukurydzę i paprykę. Doprawić do smaku. Całość wymieszać z ryżem.
Smacznego!
Pyszne! Dziękuję za przepis i pozdrawiam!.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)
Usuń