Czy tak samo jak ja uważacie, że wygląd potrawy
znacznie wpływa na jej smak?... Warto od czasu do czasu zafundować sobie takie małe
przyjemności śniadaniowe zwłaszcza, że za oknem szaro i ponuro…
Składniki:
- 1 papryka (o dowolnym kolorze)
- 2 jajka
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i kurkuma
- oliwa do podsmażenia
Paprykę pokroić w krążki o grubości ok. 1 cm. Na rozgrzanej
patelni z odrobiną oliwy położyć krążki papryki, a do każdego z nich wbić po
jednym jajku. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz kurkumą. Smażyć z
jednej strony na małym ogniu, aż wierzch
jajka się zetnie.
Smacznego!
Ja należę do tych, którzy jedzą oczami....muszę to mieć i zjeść:))
OdpowiedzUsuńdobrze, że jest nas więcej :)
UsuńPozdrawiam