Była już ryba zapiekana w sosie pomidorowym (która ku mojej radości cieszy się spora ilością odsłon), wiec czas
przyszedł na równie prostą w wykonaniu i smaczną rybę zapiekaną w śmietanie.
Składniki:
- 500 g filetów rybnych
- 300 g śmietany 18%
- sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek
Dodatkowo:
- kiść pomidorków koktajlowych
Filety rybne podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą,
pieprzem i tymiankiem, a następnie skropić sokiem z cytryny. Umieścić w misce i
wstawić do lodówki na ok. 30 min. Do śmietany dodać skórkę otartą z 1/2 cytryny
i wymieszać.
Naczynie żaroodporne lekko natłuścić, ułożyć kawałki
schłodzonej ryby i zaląc całość śmietaną . Na wierzch ułożyć pomidorki
koktajlowe.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 25 min.
Smacznego!
Świetnie wygląda! ;))
OdpowiedzUsuń