środa, 21 września 2016

Fasokla szparagowa w pomidorach z mięsem mielonym


Moja propozycja na szybki i smaczny obiad.


Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego
  • 400 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże pomidory
  • 1 szkl. passaty pomidorowej
  • 1/2 papryczki chilli
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano

Mięso mielone podsmażyć z czosnkiem, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, aż mięso się zarumieni. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do mięsa mielonego, aż się rozpadną. Dodać pokrojoną na małe kawałeczki papryczką chilli oraz passatę pomidorową. Z fasolki szparagowej odciąć końce, pokroić na mniejsze kawałki, umyć i dodać do mięsa.  Całość gotować, aż fasolka będzie miękka. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, papryką słodką oraz oregano.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Ciekawie wygląda. :) Zapraszam na nowy post. Tym razem przepis na orientalnego kurczaka z dynią w sosie z nerkowców. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/09/21/orientalny-kurczak-z-dynia-w-sosie-z-nerkowcow/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...