Moja propozycja na szybki i smaczny obiad.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 400 g fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 duże pomidory
- 1 szkl. passaty pomidorowej
- 1/2 papryczki chilli
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano
Mięso mielone podsmażyć z czosnkiem, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, aż mięso się zarumieni. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do mięsa mielonego, aż się rozpadną. Dodać pokrojoną na małe kawałeczki papryczką chilli oraz passatę pomidorową. Z fasolki szparagowej odciąć końce, pokroić na mniejsze kawałki, umyć i dodać do mięsa. Całość gotować, aż fasolka będzie miękka. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, papryką słodką oraz oregano.
Smacznego!
Ciekawie wygląda. :) Zapraszam na nowy post. Tym razem przepis na orientalnego kurczaka z dynią w sosie z nerkowców. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/09/21/orientalny-kurczak-z-dynia-w-sosie-z-nerkowcow/
OdpowiedzUsuń