Sezon na moją ukochaną fasolkę szparagową rozkręcił się na dobre.
Zrolowałam je w filecie drobionym z dodatkiem suszonych pomidorów.
Składniki:
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
- 5-6 suszonych pomidorów pokrojonych w słupki
- sok z 1/2 cytryny
- przyprawy: sól pieprz, curry, słodka i ostra papryka
Dodatkowo:
- bułka tarta
- 1-2 łyżki podprażonego sezam
- 1 jajko
Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki (najlepiej w
grubsze paski) i delikatnie rozbić. Każdy z kawałków skropić sokiem z cytryny
oraz natrzeć według uznania solą, pieprzem, curry oraz słodką i ostrą papryką.
Odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Na każdym z kawałków kurczaka położyć kilka słupków
pomidorów oraz ugotowanych fasolek szparagowych i zwinąć. W razie potrzeby spiąć
wykałaczką. Każdą z roladek zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w
wymieszanej bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano z każdej strony. Odsączyć
z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz