środa, 31 sierpnia 2016

Magdalenki waniliowe z maliną


Urocze, małe ciasteczka z dodatkiem malin.


Składniki:
  • 150g mąki pszennej
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 80 g cukru
  • 2 jajka
  • kilka kropli aromatu waniliowego

Dodatkowo:
  • maliny
  • cukier puder do prószenia


Jajka utrzeć na puszysty krem dodając cukier. Dodać aromat waniliowy, masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników. Masę schłodzić w lodówce ok. 1 h.

Piekarnik nagrzać do temperatury 240 stopni. Foremki (jeśli tego wymagają wysmarować masłem) wypełnić ciastem do 3/4 wysokości, na środek wcisnąć po jednej malince. Piec przez  4 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 210 stopni i piec ok. 6 min lub do zarumienienia.
Studzić na kratce. Przed podaniem obsypać cukrem pudrem. 

Smacznego!



Zapraszam również do wypróbowania:






1 komentarz:

  1. Jestem wielką fanką tych niepozornych ciastkowych muszelek:) Bardzo podoba mi się dodatek malin

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...